email menu close

V Karlových Varech finišují vánoční přípravy. Už tak jedinečná atmosféra města se rozzáří vánočními světly, rozezní koledami a provoní svařákem. Všechno to vypukne už o prvním adventním víkendu. Přijeďte načerpat vánoční atmosféru. A nezapomeňte se pak zastavit v naší restauraci restauraci Le Marché na něco dobrého. Místa si rezervujte snadno on-line.

Objevte vánoční Karlovy Vary

Všechny vánoční atrakce najdete v lázeňském centru města na trase mezi hotelem Thermal a divadlem. Vánočními světly se rozzáří ale celá promenáda až ke Grandhotelu Pupp.

Vánoční strom

Vánoční strom a také různé dětské atrakce najdete tradičně před Thermalem. Slavnostní rozsvícení proběhne 27. listopadu od 18 hodin.

Vánoční trhy

Tradiční vánoční trhy budou  od 26. listopadu do prosince probíhat na Mlýnské kolonádě. Nebudou chybět oblíbené stánky s vánočními dobrotami, dekoracemi a dárky. Každou adventní neděli tu proběhne zapálení adventní svíce a po celou dobu trhů bude probíhat celá řada koncertů. Můžete se těšit na vystoupení dětí z karlovarských škol, ale i na profesionální kapely a pěvecké sbory.

Další stánky s vánočním sortimentem budou ve Dvořákových sadech. O víkendech se zde návštěvníkům otevře také vánoční fotokoutek.

Vánoční autovláček

Na trase Tržnice – Divadelní náměstí – Tržnice přes vánoční trhy bude o víkendech v období 25. 11. – 23. 12. jezdit speciální vánoční autovláček. Za 50 Kč si můžete udělat hezkou okružní jízdu centrem města, nebo se nechat přiblížit na některou z vánočních zastávek.

Vánoční dům

I přes to, že je karlovarský vánoční dům v provozu celoročně, v čase adventu je tu atmosféra přeci jen ještě o něco slavnostnější. V prostorách renesančního zámku se nachází prodejní expozice vánočních ozdob a dekorací všeho druhu. Je tu také Muzeum Vánoc, kouzelné vánoční městečko nebo Muzeum medvídků s největší sbírkou medvídků v České republice.

A protože do jednoho dne by se všechny tyto vánoční akce a zážitky nemusely vejít, nezapomeňte si včas rezervovat ubytování v hotelu Villa Basileia Riverside, který leží na dosah všemu veselí.