email menu close

Český gastronovinář a na slovo vzatý gurmán Pavel Maurer pravidelně sestavuje vlastní žebříček nejlepších českých restaurací. A my jsme hrdí, že restaurace Le Marché je jeho součástí. Pro letošní rok sepsal na základě svých osobních zkušeností výběr pěti nejzajímavějších karlovarských restaurací, kam se vyplatí vydat za vyšší gastronomií nejen během filmového festivalu. A ani tam Le Marché nechybí.

Z jeho článku si dovolíme citovat:

„Le Marché je podnik na břehu řeky Teplá. Majitel pan Krajč mne před lety pozval, ať ochutnám, co vaří a pak je teprve ochoten být součástí mého výběru (grand-restaurant.cz), jinak – bez osobní zkušenosti – ne. Prostě mi chtěl napřímo ukázat svůj styl gastronomie. Byl jsem okouzlen a pokud budete ve Varech, je třeba si udělat dopředu rezervaci, protože pověst podniku se rozšířila rychle a je prakticky stále plno. Kuchyně je francouzsky laděná, čerstvá, sezónní a velmi kreativní.“

Celý článek, v němž mimo jiné najdete i pasáž o naší sesterské restauraci La Hospoda, si můžete přečíst na newstream.cz.

Nechte se také nalákat na jedinečnou kuchyni šéfkuchaře Honzy Krajče

Le Marché gourmet restaurant in Karlovy Vary, Czech republic on April 112015. Photo: Ondřej Kalmán